Overval of inbraak: OM eist 5 jaar cel

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft een gevangenisstraf van vijf jaar geëist tegen de 24-jarige S.L. uit Stadskanaal wegens onder meer een woningoverval in zijn woonplaats.

In september vorig jaar klom de man via een raam de woning binnen waar hij eerder die avond drugs had gekocht. De bewoner werd wakker en kwam oog in oog te staan met de gemaskerde indringer. Er ontstond een worsteling. Daarbij zou twee keer zijn geschoten.

Volgens L’s advocaat Peter Plasman is er helemaal geen sprake van een woningoverval, maar gaat om een eenvoudige en mislukte inbraak. Plasman stelt ook dat niet worden bewezen dat er is geschoten. De verdachte ontkent dat ook. Plasman noemde het bewijs dat de officier van justitie op tafel legde ,,merkwaardige aannames’’.

L. bekende nog wel twee woninginbraken in Hoogezand en in Groningen. De verdachte is verslaafd aan drugs. Hij vroeg de rechtbank hem nog een kans te geven. ,,Ik heb verkeerde keuzes gemaakt en daar heb ik super veel spijt van.’’ In 2012 kreeg hij al eens een straf van 40 maanden wegens een gewapende overval op supermarkt Jumbo in Stadskanaal.

Uitspraak op 2 juni.