Acht jaar cel geëist voor fatale ruzie

ROTTERDAM - Hij voelde zich in het nauw gedreven en bedreigd. Op het moment dat de burenruzie op straat escaleerde, raakte de 42-jarige Ahmed M. de controle over zichzelf kwijt.

Hij stak zijn 36-jarige buurvrouw Fadoua neer die op straat overleed.

M. moest zich gisteren verantwoorden voor zijn aandeel in de geruchtmakende burenruzie in de Anatole Franceplaats in Ommoord, in januari van dit jaar. De aanleiding was een ruzie tussen Fadoua en haar vriendin Hafida T., die ook terechtstond. M. probeerde eerst nog te bemiddelen, maar dat werd niet op prijs gesteld. Sterker, de twee vrouwen keerden zich tegen M., zo beweert hij. T. beweert evenwel dat M. avances maakte in haar richting en die van Fadoua. Dat waardeerden de twee niet.

Hoe dan, de twee dames bestookten M. met sms’jes. Zo zouden zij de dochter van M. hebben bedreigd en mensen hebben ingeschakeld om M. een lesje te leren. M. voelde zich zo bedreigd dat hij besloot een mes op zak te dragen. Maar daar bleef het niet bij. Fadoua en Hafida bestelden pizza’s op naam van M. en bestelden twee keer een taxi om te treiteren, zelfs een keer om drie uur ’s nachts. De ex-man van Fadoua trapte ook nog stevig in de nachtelijke uurtjes tegen de voordeur van M.

Op 14 januari escaleerde de boel. M. kwam Fadoua en Hafida tegen op straat bij zijn voordeur, zijn vrouw stond op dat moment op het balkon en het kwam tot een flinke ruzie. De ex van Fadoua was er inmiddels bijgekomen en pakte M. stevig vast. Vlak daarna kwam M.’s dochter naar buiten. Vrijwel meteen vlogen zij en Fadoua elkaar in de haren. M. probeerde zich los te rukken en toen dat niet lukte greep hij zijn mes uit zijn zak. Volgens het OM stak hij Fadoua vier keer. Ook verwondde hij Hafida T. en de ex van Fadoua.

De officier van justitie eiste een celstraf van acht jaar. De uitspraak is over twee weken.