Advocaat pakt Miljoenenjacht aan

AMSTERDAM - Advocaat Peter Plasman heeft Endemol Nederland aansprakelijk gesteld voor de schade die een deelnemer aan de Postcode Loterij Miljoenenjacht heeft geleden door zijn onterechte uitschakeling in de uitzending van 28 september.
Volgens de advocaat had de 30-jarige Semih uit Vlaardingen minimaal 45.000 euro kunnen winnen, en mogelijk zelfs een paar ton, in de finale die nu buiten zijn bereik bleef.

Semih was doorgedrongen tot de tweede ronde van het spel. Hij stond op de tweede plaats, die hem zou verzekeren van deelname aan de derde ronde, totdat een laatste vraag roet in het eten gooide. ’Welke Nederlandse diva trouwde afgelopen maand op Ibiza?’, luidde de vraag. De derde kandidaat drukte op de knop en antwoordde ’Patty Brard’. Het antwoord werd goed gerekend, waardoor Semih naar de derde plaats werd verstoten en hij verdere deelname op zijn buik kon schrijven.

Volgens advocaat Plasman is het antwoord echter fout en is zijn cliënt in strijd met de eigen regels van Endemol naar huis gestuurd. Patty Brard is volgens Plasman niet op Ibiza getrouwd, maar in Amstelveen.

En zelfs als het feest op Ibiza als een huwelijkssluiting wordt gezien, dan klopt het antwoord niet, zegt de advocaat. De opnamen voor het programma hadden plaats op 26 september rond een uur of 4, terwijl het feest op Ibiza een paar uur later begon, om half 8. Plasman: „Er is maar één conclusie: op het moment dat de vraag werd gesteld, was Patty Brard niet op Ibiza getrouwd, en was dat antwoord dus fout.