Alleen vader en zoon nog vast na moord

ARNHEM/WIJCHEN - Voor de moord op een man in Wijchen in de nacht van 11 op 12 april vorig jaar, zitten alleen een vader en zijn zoon nog in voorlopige hechtenis. Officier van justitie Van Veen verzette zich woensdag bij de rechtbank in Arnhem met succes tegen het verzoek van advocaat Plasman om de zoon in afwachting van zijn berechting, vrij te laten.

De twee zouden die nacht in april naar het huis van het slachtoffer zijn gereden. De vader was eerder gehuwd met de vrouw met wie het slachtoffer in april een relatie had. Zij is ook de moeder van de verdachte zoon. Het slachtoffer is, zo luidt de aanklacht, eerst in huis mishandeld en later op straat. Hij is aan de opgelopen verwondingen overleden.

Volgens Plasman zou de zoon, die in oktober 20 jaar werd, wel strafbare dingen hebben gedaan die nacht, maar niets wat in relatie staat met moord of doodslag, waarvan zijn vader wel wordt verdacht. De officier van justitie denkt daar anders over.

Van Veen verdenkt nog een andere man van betrokkenheid. Ook die zat aanvankelijk vast, maar de rechtbank besloot al langer geleden die verdachte in afwachting van zijn proces vrij te laten. Overigens zeer tegen de zin van Van Veen. Die kondigde gisteren aan bij de rechtszaak zeker weer de gevangenhouding van de man te zullen vragen.

Wanneer de kwestie inhoudelijk wordt behandeld, is nog niet duidelijk. De zaak werd gisteren formeel voor één tot drie maanden aangehouden.