Bewoner Vinkeveense villa vol wapens vrijgelaten

AMSTERDAM - De 35-jarige man die in de Vinkeveense villa heeft gewoond waar de politie vorig jaar een grote wapenvondst deed, is donderdag op vrije voeten gesteld. De Amsterdamse rechtbank oordeelde dat er nu te weinig bewijs is tegen F.R. uit Leidschendam.

De villa stond indertijd op naam van actrice Katja Schuurman, die eind vorig jaar door de rechter-commissaris is ondervraagd. Met deze zaak bleek zij niets te maken te hebben. Afgelopen najaar werd er een verband gelegd tussen de wapens en de drugsbaron Greg R.

Drie dagen voor de vondst van het wapenarsenaal en 36 gram XTC was F.R. tijdens een verkeerscontrole aangehouden in Amstelveen. Hij bleek niet teruggekeerd van detentieverlof. In zijn auto lagen twee vuurwapens.

Via F.R. leidde het spoor naar de villa. F.R. had daar een tijdje gewoond met een vriendin. Deze heeft verklaard dat zij na de arrestatie bezoek kreeg van twee mannen die daar een grote kist neerzetten. Een van hen zou Greg R. zijn geweest. Tegenover de rechter-commissaris trok de vrouw deze verklaring later in. De advocaat van F.R., J.Plasman, wil de vrouw daarom onder ede horen.

Op 12 februari wordt de wapenzaak inhoudelijk behandeld