Celstraffen voor vechtende amateurvoetballers

AMSTERDAM - Twee amateurvoetballers van de Amsterdamse club Seref Spor moeten drie maanden de cel in voor hun aandeel in een massale vechtpartij vorig jaar. Een derde voetballer krijgt een boete van 250 euro en een vierde is vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs, oordeelde de rechtbank in Amsterdam woensdag.


De opgelegde celstraffen voor de twee spelers zijn fors lager dan de eisen van het Openbaar Ministerie. De officier van justitie eiste tegen de twee voetballers een gevangenisstraf van drie jaar voor poging tot doodslag. De rechter zag daarvoor echter geen bewijs en stelde vast dat er sprake is van openlijke geweldpleging.

De voetballers van Seref Spor gingen op 7 april vorig jaar door het lint nadat een van hen werd getackeld door een speler van tegenstander FIT. Daarop werden deze speler en een andere speler van de tegenpartij geschopt en geslagen. De speler die de geldboete kreeg opgelegd, dreigde een grensrechter na de wedstrijd „zijn keel door te snijden”.

Na het geweld besliste voetbalbond KNVB dat Seref Spor een jaar lang niet mocht meedoen aan competities. De club was al voorwaardelijk geschorst na enkele eerdere incidenten.