De Hond eist verbod op verkoop woonhuis

ROTTERDAM - Maurice de Hond probeert maandag in een kort geding te voorkomen dat zijn huis openbaar wordt verkocht.

De opiniepeiler zou, ondanks een verbod van de rechter, de voormalig klusjesman van de vermoorde weduwe Wittenberg uit Deventer zijn blijven beschuldigen van de moord. De Hond gelooft in de onschuld van de fiscalist Ernest Louwes, die veroordeeld is tot twaalf jaar cel voor de moord.

De Hond werd vorig jaar veroordeeld tot betaling van 120.000 euro schadevergoeding aan de klusjesman omdat hij hem beschuldigd had van de moord. De rechter verbood De Hond toen de klusjesman opnieuw te beschuldigen. Daarop zette hij een dwangsom van 5.000 euro per keer. De klusjesman wil nu 250.000 euro innen. Daarom liet hij beslag leggen op de woning in Amsterdam-Buitenveldert, die hij executoriaal wil verkopen.

De Hond bestrijdt dat hij de klusjesman is blijven beschuldigen. In kort geding eist hij een verbod op de verkoop van zijn woning.

De Hond zegt dat zijn „strijd voor de waarheid” al zeker zes ton heeft gekost. Uit onderzoek van deze krant blijkt dat het werk van De Hond vooral gefinancierd wordt via vennootschappen van Jan de Lange (47) uit Wassenaar. Hij is hoofdeigenaar van het bedrijf P1. Dat is de op één na grootste parkeerexploitant van Nederland, actief in meer dan dertig gemeenten.