De Hond wil getuigenis 'klusjesman' bij Hof

AMSTERDAM - Opiniepeiler Maurice de Hond heeft het gerechtshof donderdag tijdens een regiezitting verzocht circa vijftien mensen als getuige te horen in de zaak die tegen hem loopt wegens mogelijke smaad. Onder hen is de 'klusjesman' Michaël de Jong, die De Hond van smaad beschuldigde. Dat heeft Peter Plasman, advocaat van De Hond, donderdag gezegd.

De opiniepeiler noemde De Jong diverse keren in het openbaar als dader in de zogenoemde Deventer moordzaak. In november 2007 veroordeelde de rechter De Hond tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee maanden wegens smaad.

„De Hond wil aantonen dat hij met zijn uitspraken een ernstige misstand aan de kaak heeft gesteld”, zei Plasman. Volgens De Hond zit de man die veroordeeld is voor de moord op de Deventer weduwe Wittenberg, Ernest L., onterecht in de gevangenis. De Hond wil daarom ook meerdere politiemensen en de officieren van justitie die bij de zaak tegen L. betrokken waren, als getuige horen.

Op zijn weblog gaat De Hond nader in op de zaak.

Plasman: „De Jong verklaarde in het strafdossier dat hij allerlei schade heeft geleden door de uitspraken van De Hond, maar het is de vraag of die schade inderdaad aan die uitspraken is toe te schrijven.”

Het hof maakt op 19 maart bekend of de getuigen gehoord mogen worden.