Justitie wil 125.000 euro criminele winst van Enschedese belastingconsulente

ALMELO/ENSCHEDE - De zelfbenoemde belastingconsulente Anita P. (63) moet de staat 125.000 euro criminele winst terugbetalen. Dat eist officier van justitie Marc Pluimers deze maandagmiddag tegen de Enschedese.

De strafzaak is zojuist begonnen bij de rechtbank in Almelo. De aanklager maakte het bedrag van de ontnemingsvordering bekend.

Valse aangiften
Via Anita P. zouden in totaal 2.516 valse aangiften zijn ingediend bij de Belastingdienst. In totaal zou de fiscus voor ruim een miljoen euro zijn benadeeld, bijvoorbeeld door te suggereren dat de aangevers incontinentieluiers gebruikten. Anita P. zou de hand hebben gehad in de valse aangiften, vooral met zorgtoeslagen en hypotheek-aftrek.

Robin Hood
Eerder noemde fraude-officier van justitie Pluimers de Enschedese 'de Robin Hood van belastingplichtig Twente'. Lopende het vooronderzoek is de grijze verdachte uit de zuidwijk Wesselerbrink op vrije voeten gesteld. Zij wordt bijgestaan door de bekende advocaat Peter Plasman. Hij zette eerder vraagtekens bij de positie van de 'slachtoffers'. ,,Er zat bij hen geen urine in de onderbroek, maar wel boter op het hoofd'', zei de kale Amsterdammer eerder.

Naar verwachting wordt de strafzaak deze middag afgerond, inclusief van requisitoir van het Openbaar Ministerie met de strafeis en het pleidooi van de verdediging.