Linda de Mol mogelijk toch gehoord in Miljoenenjacht-zaak

Het gerechtshof in Amsterdam heeft vandaag bepaald dat in de zaak van Miljoenenjacht toch getuigen mogen worden gehoord. Kandidaat Arrold is op dat vlak dus in het gelijkgesteld.

De zaak speelt al sinds vorig jaar. Kandidaat Arrold drukte naar eigen zeggen per abuis op de rode knop en ging zo akkoord met een veel lager bedrag dan hij misschien wel had kunnen winnen. Arnold kreeg eerder van de rechter geen toestemming om getuigen te horen in deze zaak. Het gerechtshof heeft nu dus besloten dat dit wel mag. Dat kan betekenen dat presentatrice van het RTL 4-programma linda de Mol toch nog moet getuigen. Dat mag de rechtbank nu bij monde van de rechter-commissaris gaan bepalen.

Schadevergoeding
De banketbakker had de rechter gevraagd om Linda de Mol, de notaris en de regisseur van het programma te mogen horen om aan te tonen dat hij helemaal niet wilde stoppen met het spel. Daarmee wilde Arrold in een bodemprocedure voor elkaar krijgen dat Endemol en/of de Postcode Loterij hem een schadevergoeding zouden moeten betalen of dat hij het spel alsnog zou mogen uitspelen.

125.000 euro
Uit beelden vanuit een andere camerapositie gemaakt, die niet op televisie zijn uitgezonden, maar wel op de eerdere zitting zijn getoond, blijkt volgens de rechter dat de man vol overtuiging op de rode knop slaat en daarmee het bod van de bank van 125.000 euro heeft geaccepteerd. Volgens de rechter is het niet van belang dat hij dat eigenlijk niet van plan was en dat met zijn vrouw of Linda de Mol heeft besproken.

Linda de Mol liet eerder aan RTL Boulevard weten dat ze zal getuigen als ze wordt opgeroepen. "Natuurlijk kom je dan als brave burger.”