Medewerker stal 10 kilo drugs uit politiebureau

Een medewerker bij de Nationale Politie wordt ervan verdacht bijna tien kilo drugs gestolen te hebben uit het beslaghuis van de politie. De man moet aanstaande woensdag voorkomen.

De man was administratief medewerker van de politie. De drugs werden op 13 februari opgeslagen in het Keten Beslag Huis in Amsterdam. Ergens voor 5 maart moet de ruim negen kilo cocaïne en bijna 700 gram heroïne zijn gestolen. De 60-jarige man ontkent de drugs te hebben gestolen.

Toegangspasje
Volgens zijn advocaat Peter Plasman is de aanklacht gebaseerd op het feit dat de verdachte de enige is die in de ruimte waar de kluis staat is geweest. Dat is vastgesteld met behulp van het pasjessysteem dat in het gebouw wordt gebruikt.

Volgens Plasman is er echter nog een nooddeur die, als hij niet juist is afgesloten, ook vanaf buiten kan worden geopend, zonder toegangspas. Ook zou de kluis waar de drugs in lagen open te hengelen zijn, zonder pasje.

De opbrengst van de drugs zou de man hebben witgewassen door het te besteden aan twee dure auto's, een stacaravan en drie vakanties naar Griekenland en Spanje. De man zegt dat hij dat extra geld gedurende vijftien jaar verdiende door zwart te werken in het café van zijn zus.