Moordwapen vriend Kim Feenstra zoek

GRONINGEN - Het mes waarmee in augustus vorig jaar de vriend van model Kim Feenstra, de 29-jarige Joshua Bathoorn uit Groningen, is doodgestoken is spoorloos. Dat bleek dinsdag tijdens het vervolg van de rechtszaak tegen de 32-jarige verdachte.

Bathoorn werd 9 augustus dood aangetroffen in een woning aan de H.L. Wichterstraat in Groningen. Hij zou daar na een ruzie met de verdachte, Arron B., zijn neergestoken. Het Openbaar Ministerie (OM) eiste in maart acht jaar cel tegen deze Arron. Tijdens de zitting later die maand besloot de rechtbank de zaak echter uit te stellen, omdat er aanvullend onderzoek naar het moordwapen moest worden gedaan.

Hoe het mes heeft kunnen verdwijnen, is een raadsel, laat een woordvoerster van het OM in een reactie weten. „Zoekacties op voor de hand liggende plekken hebben tot nu toe in ieder geval niets opgeleverd”, zei ze. Het OM gaat er nu vanuit dat het wapen ergens bij de politie ligt, maar waar precies is nog de vraag.

De zegsvrouw noemde het „een geluk bij een ongeluk” dat de inhoudelijke behandeling van de zaak al heeft plaatsgevonden. Het aanvullende onderzoek naar het moordwapen is al uitgevoerd en ook zijn er al monsters van de bloedsporen op het mes afgenomen. Toch bestaat de kans dat de advocaat van de verdachte aanstuurt op het niet ontvankelijk verklaren van de zaak, omdat er bewijsmateriaal mist. Het uiteindelijke besluit daarover ligt bij de rechter.

Overigens bepaalde de rechter dat de zaak op 31 augustus verder gaat, zodat er meer tijd is voor nader onderzoek.