Nader onderzoek: moord in Enschedese Dish Hotel

ENSCHEDE - Het Openbaar Ministerie heeft Independent Forensic Services van Richard en Selma Eikelenboom laten kijken naar de moord in het Enschedese Dish Hotel.

In een kamer werd medio juni 2003 de 18-jarige Denise Kavuncu gevonden. Volgens advocaat Peter Plasman, die de haar 24-jarige stiefneef Cumali A., bijstaat, komt Richard Eikelenboom tot de conclusie dat het toch wel aannemelijk is dat er sprake was van verwurging.

Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) stelde eerder dat die niet zeker was. De chemische stoffen die bij verwurging in het lichaam worden aangetroffen, konden in dit geval ook spontaan zijn vrijgekomen bij de beginnende ontbinding in een zeer warme omgeving. De voortvluchtige A. werd in april 2007 door de Almelose rechtbank vrijgesproken van de moord. Het hoger beroep dient morgen (dinsdag) in Arnhem.

Plasman zegt dat de vermoedelijk naar Turkije gevluchte Cumali A. nog altijd niet in ons land is. Hij onderhoudt contact met zijn cliënt, die de zaak wel volgt. De raadsman wil niet zeggen of A. van plan is terug te keren naar Nederland na een eventuele definitieve vrijspraak.

De advocaat blijft op het standpunt dat moord niet kan worden bewezen. Hij hecht meer waarde aan de eerdere rapportage van het NFI. ,,De deskundigen zijn het onderling niet eens. Dat levert een situatie van twijfel op, die tot vrijspraak moet leiden.’’