Pinboef meldt zich bij politie

NOORDWIJK - Een van de jongens die door de politie ervan worden verdacht voor duizenden euro's te hebben gepind met de pinpas die ze van een 83-jarige vrouw hebben gestolen, is bereid zich bij de recherche te melden. Volgens zijn advocate Maribel Schwab had hij vandaag al een verklaring willen afleggen, maar waren de politiemensen die de zaak onderzoeken niet beschikbaar. ,,Er is toegezegd dat mijn cliënt zal worden gebeld door de recherche”, aldus de Amsterdamse strafpleiter.

De jongen zet de stap nadat hij was te zien op beelden gemaakt door een bewakingscamera. Een bekende tipte hem daarover en daarop belde hij zijn advocaat. Op de foto's is te zien hoe de man en twee criminele maatjes zich in een gokhal opperbest vermaken met het spaargeld van de hoogbejaarde vrouw uit Noordwijk. Uiteindelijk jagen ze er 16.000 euro doorheen achter de gokkasten.
De drie wisten de pinpas waarschijnlijk op oudejaarsdag te bemachtigen. Vermoedelijk hebben ze de pas van de vrouw in een onbewaakt ogenblik verwisseld met een andere. Het slachtoffer ontdekte de diefstal pas toen ze een paar dagen later eenbezorgd telefoontje kreeg van de bank over het grote aantal pintransacties. Met haar pas was toen al geld opgenomen in Den Haag, Rotterdam, Amsterdam, Gilze-Rijen en Schiedam. De dieven hebben in totaal 16.000 euro gestolen.