Vader: Insiya niet terug naar Nederland

De vader van de ontvoerde peuter Insiya is niet van plan om zijn 2-jarige dochtertje met de moeder in Nederland te herenigen. Het meisje uit Amsterdam werd in september ontvoerd. Haar moeder heeft haar sindsdien niet meer gezien.

Het meisje zou in een zwaarbewaakt appartementencomplex in Mumbai zitten. Moeder Nadia Rashid moet maar naar India komen als ze haar dochter wilt zien, heeft vader Shezad Hemani via zijn advocaat laten weten. Dat bevestigt Peter Plasman, de advocaat van de moeder, naar aanleiding van berichtgeving in De Telegraaf.

Voorwaarden aan omgangsregeling
De moeder zou in India een omgangsregeling met haar kind kunnen krijgen, heeft vader laten weten. Maar volgens Plasman zou de vader ook hebben gezegd dat dan wel alle procedures tegen Hemani moeten stoppen.

Het bericht is een grote klap voor de moeder. Ze was er altijd al bang voor dat de man Insiya van haar zou afpakken. Ze wil niet naar India gaan omdat ze zich daar niet veilig voelt voor haar ex. De onderhandelingen zitten nu muurvast, zegt Plasman. "De moeder heeft nog wel hoop dat haar dochtertje terugkomt naar Nederland, misschien bluft hij wel. Maar op dit moment zit de zaak echt in een impasse."

Internationaal arrestatiebevel
Hemani, een rijke zakenman, wordt internationaal gezocht sinds de ontvoering. Toch is het hem gelukt om in India te komen. Het land zou volgens De Telegraaf niet willen meewerken met de Amsterdamse politie in deze zaak. Het land levert geen onderdanen uit.

Plasman hoopt nu dat het ministerie van Buitenlandse Zaken actie gaat ondernemen. Minister Koenders liet eerder al weten dat politie, Openbaar Ministerie en de ambassade boven op de zaak zitten. " We doen alles wat we kunnen."