Verdachte van overval zwijgt

ALBLASSERDAM - Het OM in Dordrecht eist vier jaar cel tegen de 29-jarige E.M. uit Amsterdam voor het plegen van een gewapende overval op een bankfiliaal van de ABN-Amro in Alblasserdam.

Dat gebeurde op 4 december vorig jaar.

Die dag drongen twee mannen kort voor sluitingstijd de bank aan de Haven binnen. Ze gingen er enkele minuten later zonder buit vandoor. Gisteren stond één van de verdachten voor Dordtse rechtbank. De andere man heeft de politie nooit aangehouden. De man zweeg in alle toonaarden.

Toch vond officier van justitie D. van der Sluis dat er voldoende aanknopingspunten zijn om de verdachte aan te wijzen als schuldige. Zo komt het signalement overeen met dat van getuigen die melding maken van ’twee Marokkaanse types’. Daarnaast bleek een gevonden schoenafdruk overeen te komen met die van de verdachte en werd in het navigatiesysteem in de auto van de man Alblasserdam als laatste bestemming te zijn ingevoerd.

Raadsman J. Plasman vond dat er maar weinig hard bewijs was. Vooral over de aanhouding maakte Plasman zich druk. Kort na de overval werd zijn cliënt in een donkere Volkswagen op de A15 ter hoogte van Alblasserdam gespot door agenten. Terwijl uit het dossier op geen enkele wijze blijkt dat de overvallers zouden zijn vertrokken in een auto. ,,Dus alleen omdat mijn cliënt Marokkaan is én uit Amsterdam komt, waar een groep zich bezig zou houden met overvallen, is hij aangehouden. Dat kan niet door de beugel.’’