'Verkeersregelaar (52) sprong zelf op de auto'

De enige wanklank tijdens de 12 inch-race in Pijnacker op 10 september, een evenement dat helemaal draait om zo hard mogelijk rijden op kinderfietsjes, vond plaats bij een afzetting op de Oostlaan. Een verkeersregelaar (52) brak er die dag zijn onderbeen, nadat hij bruut door een auto was geschept. Zo luidt althans de beschuldiging van het OM tegen de bestuurder (33) uit Pijnacker.

Maar de strafzaak bij de Haagse rechtbank werd gisteren opgeschort, omdat het volgens de verdediging helemaal anders is gegaan. Advocaat Peter Plasman liet weten dat er getuigen zijn, die hebben verklaard dat de verkeersregelaar zou hebben geroepen dat hij op de auto zou gaan staan als die niet zou stoppen. Even later zou hij inderdaad zelf op de motorkap zijn gesprongen. Hij zou hebben gestampt en hebben geprobeerd de voorruit eruit te trappen. Ook zou de auto volgens de advocaat maar 5 kilometer per uur hebben gereden.

Het incident voltrok zich rond 18.30 uur. Volwassenen raceten tegen elkaar op kinderfietsen om geld op te halen voor goede doelen. De Oostlaan was daarvoor afgezet. De verdachte reed langs die afzetting en zou een stopteken van een verkeersregelaar hebben genegeerd. In het ziekenhuis bleek de verkeersregelaar een gebroken scheenbeen, kuitbeen en hielbeen te hebben opgelopen.

De strafzaak wordt op 24 februari hervat.