Voortgang onderzoek vuurwerkramp onduidelijk

ALMELO - Het is nog niet duidelijk hoe het onderzoek naar de oorzaak van de vuurwerkramp verder gaat. Dat zei een woordvoerster van het Openbaar Ministerie in Almelo dinsdag.

Na de vrijspraak van André de V. maandag door het gerechtshof in Arnhem van brandstichting op het terrein van S.E. Fireworks, ligt het onderzoek weer volledig open.

Een woordvoerder van het OM in Arnhem zei na de uitspraak dat justitie met De V. de juiste verdachte voor het hekje had. Hij gaf dinsdag aan dat het OM het arrest van het hof nog uitvoerig bestudeert en dat het besluit om in cassatie te gaan bij de Hoge Raad nog niet is gevallen. Het OM heeft daar twee weken de tijd voor.

Justitie in Almelo heeft het politieonderzoek naar de vuurwerkramp na de veroordeling van De V. tot vijftien jaar celstraf door de rechtbank vorig jaar niet gesloten. Er liep nog steeds een onderzoek naar 'een onbekende dader', hoewel niet actief. Alleen als er nieuwe tips bij de politie binnenkwamen of andere aanwijzingen, werden deze nagetrokken. Of het politieteam nu weer wordt opgeschaald, is nog onzeker.