Zware straffen geëist tegen vechtende Amsterdamse voetballers

Tegen vier amateurvoetballers van Seref Spor heeft justitie in Amsterdam gisteren straffen tot drie jaar cel geëist voor hun aandeel in een massale vechtpartij vorig jaar.
Mustafa Y. zou de woorden 'ik snijd je keel straks door' kracht hebben bijgezet met een snijbeweging langs zijn keel
Het OM beschuldigt de vier ervan op 7 april 2013 twee spelers van tegenstanders FIT te hebben geschopt en geslagen en een andere te hebben bedreigd. Dit gebeurde na een harde overtreding van de spits van FIT in het slot van het vijdeklasseduel.

Het OM eiste drie jaar celstraf tegen Okan Ç. (21) en Murat Ö. (22). Het acht bewezen dat zij gezamenlijk de aanvaller van FIT tegen het hoofd en bovenlichaam trapten: Ö. als aanstichter, Ç. als de gewisselde speler die vanuit de dug-out het veld overstak.

De FIT-aanvaller hield er schaafwonden, bloeduitstortingen en zwellingen aan over. Volgens justitie was de kans aanwezig dat de schoppen van de twee tot de dood konden leiden. 'Zij trapten alsof ze tegen een bal trapten. Geluk bepaalde de goede afloop. Zij hebben die kans willens en wetens aanvaard.'

Zij worden beschuldigd van poging tot doodslag in vereniging.
Tegen Suat S. (20) werd een werkstraf van 160 uur geëist. S. zou een speler met een gebalde vuist in het gezicht hebben gestompt. Die speler had een snijwond onder zijn oog.

Mustafa Y. (24) heeft volgens justitie de grensrechter bedreigd. Hij zou de woorden 'ik snijd je keel straks door' kracht hebben bijgezet met een snijbeweging langs zijn keel en moet als het aan justitie ligt een boete van negenhonderd euro betalen. Ç. en Ö. ontkenden de spits van FIT te hebben geschopt.

Seref Spor kent een uitgebreid geweldsverleden. Alle teams van de club werden vorig jaar april uitgesloten van de competitie, omdat de leden herhaaldelijk bij vechtpartijen betrokken waren. Voor die tijd was de club al voorwaardelijk geschorst en trokken drie elftallen zich terug uit de competitie. Alleen het eerste elftal mocht toen spelen, totdat de gisteren veroordeelde spelers ook betrokken raakten bij de massale vechtpartij met spelers van FIT.